Skip to content

You are using an outdated browser

Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Upgrade my browser

Vacature marketing manager

Vacature marketing manager

DoubleA zoekt een energieke en creatieve marketing manager. De vacature betreft een freelance functie voor gemiddeld 16 uur per maand.

Een specifiek R&D project dat is gepland van 1 april 2022 tot 30 juni 2023 vraagt van de marketing manager in deze periode een extra tijdsinvestering van gemiddeld 8 uur per maand.

Stichting doubleA ontwikkelt producties van componist en regisseur Michel van der Aa die veelal in samenwerking met internationale coproducenten (festivals en operahuizen) tot stand komen. Dit leidt tot baanbrekende muziektheaterproducties – zoals de recente productie Upload in coproductie met Nationale Opera & Ballet – en vernieuwende presentatievormen, zoals VR-opera-installatie Eight. Technologische, filosofische en ethische vraagstukken zijn een belangrijk bestanddeel van het werk.

Tijdens een intensief R&D project wordt onderzoek gedaan naar publieksinteractie in een virtuele omgeving waarbij kennisdeling een belangrijke rol speelt.

 

Taakomschrijving

Stichting doubleA wil in een actieve verbinding met haar publiek een dialoog aangaan op het gebied van content, technologie en maatschappelijke thema’s. De marketing medewerker heeft een belangrijke rol in het formuleren en uitvoeren van een publieksvisie en een marketingstrategie.

Daartoe behoren:

  • verder uitbouwen en onderhouden van een gedifferentieerd klantenbestand, en het voeren van een gerichte e-mailmarketing;
  • ontwerpen en implementeren van een strategie voor de social media kanalen en bijdragen aan het creëren van aansprekende multimediale content;
  • coördineren van de marketing voor de producties, in nauwe afstemming met de coproducenten;
  • betrekken van het publiek bij de ontwikkeling van de producties in de research fase;
  • organiseren van debat en dialoog rondom de producties in relatie tot actuele maatschappelijke thema’s;
  • doorontwikkelen van partnerships in een zo breed mogelijke context: in de media, de creatieve sector, de wetenschap, de technologie en het maatschappelijke veld.

 
Functievereisten

  • uitgebreide ervaring met marketing en publieksontwikkeling in de (podium)kunstensector;
  • breed netwerk in de cultuursector, creatieve industrie en maatschappelijke sectoren;
  • affiniteit met het werk van Michel van der Aa en met de verschillende disciplines die in het werk samenkomen;
  • ervaring met het opzetten en modereren van online en offline discussies en debatten.

U kunt een sollicitatiebrief met cv mailen naar Rosita Wouda, zakelijk leider van de stichting doubleA,  fd@doubleA.net