Skip to content

You are using an outdated browser

Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Upgrade my browser

Vacature penningmeester

Het bestuur van Stichting doubleA zoekt op korte termijn een penningmeester.

Stichting doubleA ontwikkelt producties van componist en regisseur Michel van der Aa die veelal in samenwerking met internationale coproducenten (festivals en operahuizen) tot stand komen. Dit leidt tot baanbrekende muziektheaterproducties – zoals de recente productie Upload in coproductie met Nationale Opera & Ballet – en vernieuwende presentatievormen, zoals VR-opera-installatie Eight. Technologische, filosofische en ethische vraagstukken zijn een belangrijk bestanddeel van het werk.

Stichting doubleA heeft een (inclusief de nieuwe penningmeester) vijfkoppig bestuur. De penningmeester is binnen het bestuur belast met de portefeuille financiën en in die hoedanigheid het eerste aanspreekpunt voor de andere bestuursleden, directie en partners van doubleA. De directie bestaat uit artistiek leider Michel van der Aa en een zakelijk leider. Per project wordt een artistiek en productioneel team samengesteld. De administratie is uitbesteed aan een administratiekantoor.

De kandidaat die wij op het oog hebben;

  • krijgt een controlerende en adviserende rol in nauwe samenwerking met de zakelijk leider;
  • is bekend met administratieve processen, begrotingen en jaarrekeningen;
  • is bekend met publieke en private fondsen in de culturele sector;
  • heeft ervaring met instellingen die in continuïteit op projectbasis werken;
  • heeft ervaring in een toezichthoudende rol en onderschrijft de Governance Code Cultuur;
  • is communicatief en flexibel;
  • heeft affiniteit met het werk van de stichting doubleA/componist en filmmaker Michel van der Aa.

Gezien de huidige samenstelling van het bestuur gaat de voorkeur uit naar een kandidaat met een bi-culturele achtergrond.

U kunt uw sollicitatiebrief en cv sturen naar zakelijk leider Rosita Wouda, fd@doubleA.net, voor 1 juli 2021. Voor de zomervakantie maken wij een selectie. Kennismakingsgesprekken worden gepland na de zomer.